Over mij

20190331 181826 005631 1 - Over mij

Werkervaring:

Ik werk al meer dan 16 jaar met kinderen, jongeren en volwassenen. Ik begon als jongerenwerker/sociaal cultureel werker. Later werkte ik als pedagogisch medewerker voor het VVE-project (vroeg voorschoolse educatie) en op de BSO. Ik gaf creatieve workshops aan kinderen en volwassenen. En later maakte ik de overstap naar in het onderwijs. Daar ben ik nu nog 2 dagen werkzaam. 

Opleidingen en curussen:

2019 Begonnen met de opleiding tot Integraal Therapeut bij VOV-opleidingen

2019 Cursus lijfkrachtherstel (vorm van energetische therapie) bij Praktijk-Blauw

2018-2019 Hypnotherapie Practitioner bij Hypnose instituut Nederland 

2017-2018 Instructeur (V)MBO bij Fontys Hogeschool

2014-2017 HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij LOI

2006-2009 MBO Sociaal Cultureel Werk bij NHA

Mijn pad:

Als kind was ik veel aan het knutselen en buiten aan het spelen. Ik kon daar mijn ideeën in kwijt en hield van het gevoel van vrijheid wat het me gaf. Ik tekende en schilderde veel. Het bouwen van hutten vond ik geweldig om te doen. Ik weet nog goed dat ik graag experimenteerde en onderzocht hoe dingen in elkaar zaten. Deze eigenschappen, creativiteit, vrijheid, en onderzoeken hebben me gebracht waar ik nu ben. 

Al heel mijn leven werk ik met mensen. Ik had verschillende functies maar een ding viel me steeds op. Ik merkte dat zowel kinderen als volwassenen gemakkelijk met me praten. Ik kreeg vaak de opmerking dat het gemakkelijk was om dingen tegen me te vertellen. 

Burn-out

Ik volgde verschillende opleidingen en legde de lat ongemerkt steeds hoger voor mezelf. Dit leidde eind 2017 tot de tweede keer burn-out. In 2010 was dit me ook al gebeurd. Toen had ik gezworen dat het nooit meer zo ver zou komen. Nou wel dus. Dit maakte ook dat ik enorm boos was op mezelf, want “hoe kon ik zo stom zijn om dit twee keer te laten gebeuren”, was mijn redenatie.

Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was en daarom deed ik heel hard mijn best om mezelf te bewijzen zodat ik waardering zou krijgen. Zodra ik een doel bereikt had was daar alweer het volgende waar ik keihard aan kon gaan werken. Ik ging steeds meer doen en steeds harder werken omdat ik dacht dat ik mijn omgeving daarmee blij zou maken. Ik cijferde mezelf weg en ik voelde geen liefde voor mezelf.

Op zoek naar de oplossing

Ik ben op zoek gegaan naar hulp die bij me paste. Dat bleek niet zo gemakkelijk te zijn, want ik wilde niet alleen maar praten. Ik was het contact met mezelf en met wat ik voelde totaal kwijt. Ik merkte dat ik in mijn hoofd heel goed kon beredeneren waardoor het kwam. Maar ik wist niet hoe ik dit kon veranderen. Ik bleef malen in mijn hoofd. Ik bleef maar denken. Daardoor merkte ik dat ik terug wilde naar mijn gevoel. 

Door middel van coaching met hypnose en NLP kwam ik erachter dat ik vast zat in oude patronen. Deze stamden nog uit mijn kindertijd. Ik leerde hoe ik de patronen kon doorbreken en opruimen. Daardoor kwam ik steeds dichter bij mezelf en ontdekte ik weer wat ik leuk vond. Ik hervond mijn creativiteit. Ik schreef veel en begon weer te lezen. Omdat ik steeds meer weten over de werking van het brein en over het ontstaan en doorbreken van patronen begon ik met de opleiding hypnotherapie. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald.

De technieken die mij geholpen hebben zijn heel eenvoudig en ook heel goed bij kinderen toe te passen. Omdat heel veel van mijn onzekerheid en faalangst voortkwam uit mijn jeugd besloot ik er een boek over te schrijven. Het heet ‘Oebeliboebelie’. In dit boek beschrijf ik de oefeningen die mij heel erg goed geholpen hebben om mij goed te voelen over mezelf, om angsten te overwinnen en mij laten voelen dat ik al genoeg ben. Ik wil jonge kinderen leren hoe ze dit kunnen toepassen. Dat er ruimte is voor hun gevoelens, hun ideeën en hun dromen. Zodat ze zich realiseren dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Het is tijd voor de volgende stap. Tijd om mijn ervaring te delen met anderen. Het masker mag af. Ga je mee op reis om je eigen kleurenpalet te ontdekken? Uit je hoofd en naar je hart. Terug naar jezelf.

Liefs Ilse

Ontdek je eigen kleurenpalet…

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
LinkedIn
Instagram