Hypnose

De kracht van hypnose

Photo by Jeanne Zachos

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.
Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel  ‘trance’. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance. (Bron: Nederlandse Vereniging voor Hypnotherapie)

Tijdens de hypnose kan ik contact maken met je onbewuste. Dit is het deel van je brein waar je gevoelens en emoties, overtuigingen, beelden, gedachtes, creativiteit en herinneringen liggen opgeslagen. Meer dan 95% van wat we doen komt voort uit het onbewuste. Stel je voor dat je bij alles wat je doet na zou moeten denken over hoe je het doet. Als je elke keer dat je gaat lopen zou moeten bedenken welke spieren je precies moet aanspannen om je voet op te tillen, dan zou je brein op tilt slaan. Heel veel van wat we doen doen we onbewust omdat ons brein het zo heeft opgeslagen. Daarom hebben we het onbewuste ook nodig als we ons gedrag willen veranderen, als we patronen willen doorbreken. Doordat je bij hypnose met het onbewuste werkt bereik je snel resultaat.

Na het voorgesprek breng ik je in een ontspannen toestand, een trance. Tijdens deze trance ben je je wel degelijk bewust van alles wat er om je heen gebeurt. Vervolgens gaan we aan de slag met datgene waar je vanaf wilt of inzicht in wilt krijgen.  Na de sessie volgt er een nagesprek en we plannen eventueel een vervolgafspraak.

Hypnose kan ik voor heel veel klachten inzetten. Het kan helpen bij het oplossen van blokkades, angsten/fobieën, burn-out en stress gerelateerde klachten, onbegrepen pijnklachten, allergie, stoppen met roken, en nog veel meer.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
LinkedIn
Instagram