Beroepsorganisatie BATC

Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) is een beroepsorganisatie die als doel heeft de kwaliteit van natuurgerichte zorg te verhogen. Zij gaan ervan uit dat het werken met meervoudige werkvormen (de vijf principes) de kwaliteit van de natuurgerichte zorg verbetert. Deze beroepsorganisatie heeft een holistische kijk op gezondheidszorg.

De vijf principes van de BATC:

  1. Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen.
  2. Niet goed werkende prikkeloverdracht zorgt voor een beperkte communicatie in het lichaam.
  3. Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen (draineren) van geestelijke en stoffelijke ballast.
  4. Vitaminen en voeding op maat. Wat wordt er opgenomen en wat niet?
  5. Het bewust worden van gevoel (psyche), erkenning geven aan het lichaam en het herkennen van ziekmakende levenspatronen.

Wat houdt dit in?

Als je onvoldoende energie hebt, zul je eerst meer energie moeten krijgen voordat je kunt gaan werken aan je herstel. Wanneer je wel voldoende energie hebt maar je zenuwen werken niet goed, dan komen gegeven prikkels niet over. Als je lichaam belast is met belastende stoffen, dan heeft dit invloed op je herstel. Als je niet gezond of onvoldoende eet, dan heeft je lichaam te weinig goede bouwstoffen. En tot slot; als je zelf niet wilt werken aan je herstel dan heeft al het bovenstaande ook niet veel zin. Kortom; de principes hebben allemaal met elkaar te maken en het één kan niet zonder het ander.

Ik ben een natuurgericht vakspecialist en heb me aangesloten bij BATC. Om me aan te kunnen sluiten moet ik voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en wordt ik jaarlijks gecontroleerd.

batc - Beroepsorganisatie BATC

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
LinkedIn
Instagram